SNPY: jäsentiedote 12/2022

Joulukuu 2022

Hyvät jäsenet,

Yhdistykseen on liittynyt jälleen uusia jäseniä. Lämpimästi tervetuloa!

Syksyn koulutuspäivät ”Nuoruus jumissa – mistä apua?” pidettiin 10-11.11.2022 hybridinä. Koulutuspäivät olivat onnistuneet ja luennot saivat hyvää palautetta. Ensimmäisen päivän luentojen palautteiden keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,1 ja toisen päivän 4,0. Kiitosta sai se, että voitiin olla yhdessä paikan päällä, mutta myös se, että etäosallistuminen oli mahdollista. Jatkossakin tarkoitus on toteuttaa koulutuspäivät hybridinä.

Kevään koulutuspäivistä olette jo saaneet esitteen. Koulutuspäivät pidetään 13-14.4.2023. Aiheena on ”Vaikeat tunteet, omituiset oireet – nuori sietokykynsä äärirajoilla”. Ilmoittautua voit nettisivujemme  (www.snpy.fi) kautta. Tervetuloa mukaan!

Yhdistys on organisoinut koulutuksen myös Helsingin Lääkäripäiville. Kurssi pidetään 26.1.2023. Sen otsikko on ”Lyödä vai luoda – miten auttaa nuorta aggressiivisen käyttäytymisen tai itsetuhoisuuden syövereistä”.

Vuoden nuorisopsykiatrinen teko-palkinto julkaistaan perinteiseen tapaan kevätkoulutuspäivillä. Pyydämme teiltä vinkkejä seuraavasta palkinnon saajasta helmikuun loppuun mennessä.  Ehdotukset voi lähettää yhdistyksen sihteerille sähköpostiosoitteeseen sihteeri@nuorisopsykiatrinen-yhdistys.org.

Yhdistyksen vuosikokous on koulutuspäivien yhteydessä 14.4.2023. Vuosikokoukseen tulee myöhemmin erillinen kutsu sääntöjen mukaisesti.

Kartoitus. Yhdistys tekee alkuvuodesta ”kokonaisselvityksen” nuorisopsykiatrisesta erikoissairaanhoidosta. Aiemmin vastaavat selvityksen on tehty vuonna 2003 ”Hoitotakuu nuorisopsykiatriassa, NUOTTA-projektin loppuraportti” ja vuonna 2013 ”Nuorisopsykiatrisen avohoidon laatusuositus”. Jotta voitte tutustua näihin, ovat molemmat aiemmat raportit tiedotteen liitteinä.

Kutsu ”Keho psykoterapiassa” kongressin suunnitteluryhmään on myös liitteenä. Nyt on hieno mahdollisuus päästä mukaan ideoimaan upeaa koulutustapahtumaa.

Joulu lähestyy. Kiitämme teitä menneestä vuodesta.  Ja toivotamme kaikille jäsenillemme rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa sekä onnekasta tulevaa vuotta!

SNPY:n hallitus

PDF-versio tiedotteesta