SNPY: jäsentiedote 4/2022

Suomen nuorisopsykiatrinen yhdistys ry

YHDISTYKSEN JÄSENTIEDOTE

Huhtikuun 2022 tiedote

Hyvät jäsenet,

Toivotamme kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi!

Kevään koulutuspäiväwebinaari ”Nuoruus – kohti aikuisuutta, Nuoruusikä kehitystehtävänä” sai hyvää palautetta. Kiitokset osallistujille aktiivisuudesta. Koulutussarjan kolmas ja viimeinen osio pidetään 10.-11.11.2022. Päivämäärä on jo hyvä tallentaa kalenteriin. Koulutuspäivien ohjelma, ilmoittautumisohjeet ym lähetetään teille hyvissä ajoin.

Koulutuspäivillä julkistettiin Nuorisopsykiatrinen teko 2022- palkinnon saaja. Palkinto annettiin nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosolalle. Palkintoon kuuluivat kukat, kunniakirja ja 1000 euroa. Palkintosumman Kosola halusi lahjoittaa ukrainalaisten hyväksi SPR:n katastrofirahaston kautta. Silja Kosola on aktiivisesti ja kansantajuisesti tuonut eri medioissa esille nuoruusiän kehitystä ja siihen kuuluvia ilmiöitä. ”Nuoret elävät suurten muutosten aikaa ja heidän aivonsa kehittyvät kohisten. Jokainen nuori ansaitsee kohtaamisen, jossa keskeisiä elementtejä ovat kunnioitus, kuuntelu ja halu ymmärtää nuoren näkökulmaa sekä kannustus. Aito kannustus kantaa kauas”. Onnittelemme Silja Kosola ansiokkaasta toiminnasta!

SNPY:n hallitus päätti vielä 4000 euron lahjoituksesta Ukrainan hyväksi saman kanavan kautta.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 9.4.2022. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu. Hallituksen muut jäsenet ovat Anu Raevuori varapuheenjohtaja, Outi Kaarre sihteeri, Hanna Kakkonen varainhoitaja, Tiina Tuominen, Kristiina Serimaa, Terhi Mustonen ja Maarit Ala-Mutka. Varajäseniksi valittiin Seija Ollikainen ja Hanna Ahrnberg.

Yhdistys kiittää lämpimästi nyt hallituspaikasta luopuneita  Tanja Riihimäkeä ja Emma Niemelää yhdistyksen hyväksi tekemästään hyvästä työstä.

Vielä ehtii hakea yhdistyksen apurahoja. Hakuaika päättyy 30.4.2022. Apurahat on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille nuorisopsykiatriaa sivuavaan tieteelliseen tutkimukseen ja matka-apurahoja voi hakea tieteellisiin kongresseihin osallistumista varten. Kari Pylkkänen-rahastosta voi hakea apurahaa psykoterapiakoulutuksen kustannuksiin. Hakuohjeet löydät sivuiltamme www.snpy.fi. Sieltä löydät myös lomakkeen apurahan hakemista varten.

Eduskunnan Nuorten mielenterveyden tukiryhmän organisoiman webinaarin ”Miten nuorten mielenterveyspalveluja parannetaan?”  25.3.2022 tallenteen voit katsoa Eduskunnan Nuorten tukiryhmän Facebook-sivuilta. SNPY:stä mukana webinaarissa olivat Tiina Tuominen, Hanna Kakkonen, Eila Laukkanen ja Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu.

Toivotamme kaikille hyvää kevään jatkoa!

Ystävällisen terveisin
Suomen nuorisopsykiatrisen yhdistyksen hallitus