SNPY: Vuoden 2022 nuorisopsykiatrinen teko

Suomen nuorisopsykiatrinen yhdistys (SNPY) on valinnut Vuoden nuorisopsykiatrinen teko – palkinnon saajaksi nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosolan.

Palkinto julkistettiin SNPY:n webinaarina järjestetyillä koulutuspäivillä 7.4.2022. Palkintoon kuuluu kunniakirja ja 1000 euroa rahaa. Palkintosumman Kosola halusi lahjoittaa ukrainalaisten hyväksi SPR:n katastrofirahaston kautta.

Silja Kosola on aktiivisesti ja kansantajuisesti tuonut eri medioissa esille nuoruusiän kehitystä ja siihen kuuluvia ilmiöitä. Kosola on korostanut nuorten tarvitsevan kasvurauhaa ja rinnallakulkijuutta.

Silja Kosola on kantanut huolta nuorten perustason mielenterveystyöstä ja esittänyt koulu- ja opiskeluterveydenhuollon päivitystä ja siihen liittyviä lainsäädännöllisiä muutoksia.

Linkki Mediuutisten uutiseen aiheesta